İş Güvenliğinde Güvenlik Kültürü, sağlıklı ve güvenli bir iş ortamının sağlanmasında ve bu ortamda yer alan çalışanlarda önemli bir yer tutar. Kültür, öncelikle insan topluluklarının, düşünsel ve maddi olmayan yönlerini kapsayan, bir grubun üyelerinin, özünü, kendi eserlerini, manevi unsurlarını içeren …
Türkiye’nin Onayladığı ILO Sözleşmeleri’ni madde madde aşağıda linklere tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz. ILO NEDİR? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tarafından Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren ve 1919 yılında kurulan ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü (International Labour Organization – ILO)) ile bugüne …
Silika tozları dünyada en yaygın olarak bilinen minerallerdendir . Silika tozu mineral yapıda bir tozdur. Maden işletmeleri, taş ocakları ve bunları işleyen çimento ve kireç sanayi, porselen ve seramik sanayi, cam sanayi, kuvars madenciliği ve değirmenleri, demir ve çelik döküm sanayi, …
İSG Eğitimi: Titreşim Vibrasyon ile el kol titreşimi ve tüm vücut titreşimi sonucu çalışan üzerinde oluşan olumsuzluklar ve önleme yöntemleri anlatılmaktadır. Titreşim, bir cismin iç veya dış kuvvetlerin etkisiyle yaptığı salınım hareketidir. İnsan titreşimi ise, titreşen bir yüzey veya cisim …
Elektrik Kaynaklı Riskler Elektrik kaynaklı riskler; yaralanma, uzuv kaybı, kalp ve solunum sistemlerine zarar verilmesi ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara sebep olabilirler. Güncelleme:20.11.2020 Alçak gerilim (AG): Etkin değeri 1000 volt ya da 1000 voltun altında olan fazlar arası gerilimdir. …
Neden İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü, örgütlerde iş güvenliğinin sağlanmasında iş güvenliği kültürünün dikkate alınması gereken faktör olduğu kabul edilmektedir. İş güvenliği konusunda kültürel boyutun genellikle ihmal edildiği görülmektedir. İş güvenliği ile ilgili mevcut sorunların, genellikle ortaya çıkan zararın ve mağduriyetin tazmini şeklindeki …
Türkiye’nin kabul ettiği ILO Sözleşmelerinden 155 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çalışma Ortamına İlişkin Sözleşme, ”161 sayılı “Sağlık Hizmetlerine İlişkin Sözleşme”, 187 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi” iş sağlığı ve güvenliği açısından özellikle temel teşkil eden …
İSG Eğitimi: Meslek Hastalığı Tanısı Nasıl Konulur?, eğitimi ile meslek hastalıkları, grupları, tanı süreci ve meslek hastalığı konulması için gerekenlere yer verildi. Sanayileşmeye ve teknolojik ilerlemelere paralel olarak değişen ve gelişen çalışma yöntemleri ve çalışma ortamları, çalışanlar açısından birçok sağlık ve …
Mobbing Eğitimi (Psikolojik Şiddet!), kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışların bütününü kapsar. İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı …