Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada korkunç bir kaza meydana geldi. Yahşihan ilçesinde bir fabrikada çalışan iki işçi, 3 ton ağırlığındaki sacın kayıp üzerlerine düşmesi sonucu can verdi. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
3 tonluk sacın altında kaldılar
İçindekiler
İddiaya göre, fabrika içerisinde hava kazanında kaynak işlemi yapan Mutlu Atay (56) ve Tekin Omay (58), yaklaşık 3 tonluk sac levhanın kayması sonucu altında kaldı.
Soruşturma Başlatıldı
Yapılan incelemelerde 2 işçinin olay yerinde yaşamını yitirdi. İhbar üzerine fabrikaya sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
İşletme Sahibi Tutuklandı
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde bir fabrikada 2 işçinin yaklaşık 3 tonluk sac levhasının altında kalarak hayatını kaybettiği soruşturma kapsamında işletme sahibi tutuklanırken, işletme müdürü ve işletme şefi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, dün Yahşihan OSB’de faaliyet gösteren Mach-Tech isimli fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hava kazanı içerisinde kaynak işlemi yapan Mutlu Atay (56) ve Tekin Omay (58), yaklaşık 3 tonluk sac levhasının düşmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Yapılan incelemenin ardından iki işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Atay, Nokta Camii’nde, Omay ise Selim Özer Camii’nde kılınan cenaze namazıyla toprağa verildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, sorumluluğu bulunan işletme sahibi, işletme müdürü ve işletme şefi jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen işletme sahibi Ö.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Keskin Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. İşletme Müdürü F.B. ile işletme şefi İ.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




Kırıkkale’de yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıkları
Kırıkkale iş sağlığı ve güvenliği verilerine göre; 2013’den bu yana 10.476 iş kazası, 51 iş cinayeti yaşanmış, 10 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.
2024 yılında iş kazası geçiren kişi sayısı 2.071 ile tüm zamanların REKORU kırılmış, 2024 yılında kayıp gün sayısı ise 10.006 olarak kayıtlara girmiştir. Bununla birlikte 2024 2 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiştir.
Kırıkkale, 2024 yılında 2.071 iş kazası ile tüm zamanların, iş kazası rekorunu kırmıştır.


