Neden İş Güvenliği Logo

Dilovası kozmetik fabrikası faciasında can kaybı 7’ye yükseldi

Dilovası kozmetik fabrikası faciasında can kaybı 7’ye yükseldi
İSG Profesyonelleri İçin Sınavlara Hazırlık Kursu

Kocaeli Dilovası’nda 3’ü çocuk, 3’ü kadın 6 işçinin hayatını kaybettiği 8 Kasım’daki kozmetik fabrikası yangınından ağır yaralı olarak çıkarılan Tuncay Yıldız, hayatını kaybetti.

Yoğun Bakımdaki İşçi de Hayatını Kaybetti

Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’ndeki fabrikada 8 Kasım’da meydana gelen yangının ardından ağır yaralı olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Tuncay Yıldız, yoğun bakımda yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yıldız’ın hayatını kaybetmesiyle yangında ölen işçilerin sayısı 7’ye yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin 3’ü 18 yaşından küçük

Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir kozmetik fabrikasında 8 Kasım’da çıkan yangında çocuk işçiler Tuğba Taşdemir (17) ile kuzeni Nisanur Taşdemir (15), Cansu Esetoğlu (15) ile kadın işçiler Hanım Gülek (52), Esma Gikan (31) ve Şengül Yılmaz (59) hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

7 Kişi tutuklandı

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden, aralarında iş yeri sahibi K.O’nun da bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T, Zabıta Müdürü N.B, zabıta personeli C.T, Ö.K. ve T.İ. görevden uzaklaştırılmıştı.

İlgili Yayınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla