Gaziantep’in Nizip ilçesinde 2 işçinin öldüğü patlamanın, bir tankerin oksijen kaynağı ile kesilmesi esnasında tanker içerisinde sıkışan gazın patlaması neticesinde meydana geldi. Olayda hayatını kaybeden 2 işçinin cenazesi adli tıp morguna kaldırılırken yaralı 3 kişinin tedavisi ise sürüyor.
Gaziantep’te Tanker Patlaması
Olay, sabah saatlerinde Nizip Sanayi Sitesi 14. Cadde’de bir tanker imalathanesinde meydana geldi. Bakım için tamirciye gelen yakıt tankeri çalışma esnasında bir anda patladı. Patlamada Mehmet Horuz (45) ve Alperen Kılıçparlar (17) isimli 2 işçi olay yerinde hayatını kaybederken 1’i ağır 3 kişi ise yaralandı.
“Tanker oksijen kaynağı ile kesilirken içerisinde sıkışan gaz patladı”
Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Nizip Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan bir tamirhanede bir tankerin oksijen kaynağı ile kesilmesi esnasında tanker içerisinde sıkışan gazın patlaması neticesinde maalesef olay yerinde bulunan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır 3 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Nizip Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olay yeri inceleme ekiplerimiz araştırmalarına devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Hayatını kaybeden 2 işçinin cenazesi adli tıp morguna kaldırıldı
Öte yandan patlamada hayatını kaybeden Mehmet Horuz ve Alperen Kılıçparlar isimli 2 işçinin cenazesi, olay yerinde tamamlanan işlemlerin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazelerin, tamamlanan otopsinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edileceği öğrenildi. Olayda yaralanan 1’i ağır 3 kişinin tedavisi ise hastanede sürüyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
Gaziantep’te yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıkları
Gaziantep iş sağlığı ve güvenliği verilerine göre; 2013’den bu yana 69.445 iş kazası, 368 iş cinayeti yaşanmış, 14 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur. 2023 yılında iş kazası geçiren kişi sayısı 14.013 olmuş, kayıp gün sayısı ise 107.264 olarak kayıtlara girmiştir. Bununla birlikte 2023 yılında 54 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiştir. Yine 2023 yılında 2 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.
Gaziantep, 2023 yılında 54 iş cinayeti ile kendi bölgesinde, tüm zamanların rekorunu kırarken, 14.013 kişi iş kazası ile, yine tüm zamanların, iş kazası rekorunu kırmıştır.