Neden İş Güvenliği Logo

Samsun’da elektrik akımına kapılan 45 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi

Samsun’da elektrik akımına kapılan 45 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi
İSG Profesyonelleri İçin Sınavlara Hazırlık Kursu

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Hüseyinbeyli Mahallesi’nde iş cinayeti meydana geldi. 45 yaşındaki işçi Satılmış Keskin, arazide hayvan otlattığı sırada, bir elektrik direğinden kopmuş olan kabloya temas etmesi sonucu elektrik akımına kapıldı. Keskin, olay yerinde yaşamını yitirdi.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Durumu fark eden yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Satılmış Keskin’in olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Hayatını kaybeden Satılmış Keskin’in cenazesi, gerekli işlemlerin yapılması için Bafra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Samsun’da yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıkları

Samsun iş sağlığı ve güvenliği verilerine göre; 2013’den bu yana 42.652 iş kazası, 191 iş cinayeti yaşanmış, 23 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.

2024 yılında iş kazası geçiren kişi sayısı 7.111 ile tüm zamanların REKORU kırılmış, 2024 yılında kayıp gün sayısı ise 44.891 olarak kayıtlara girmiştir. Bununla birlikte 2024 yılında 16 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiştir. Yine 2024 yılında 8 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.

Samsun, 2024 yılında 7.111 iş kazası ile tüm zamanların, iş kazası rekorunu kırmıştır.

İlgili Yayınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla