Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir inşaatta çalışan Emrah Akbay (36) ve kuzeni Nedim Akbay’ın (19), dış cephe sıvası yapmak için kurulan platformun aşırı yük nedeniyle kırılması sonucu 12’nci kattan düşerek hayatını kaybetti.
Sıva yapmak için kurulan platform kırıldı
Olay, sabah saatlerinde Ege Mahallesi’ndeki inşatta meydana geldi. 15 katlı binada dış cephe sıvası yapmak için kurulan asansörlü platform, 12’nci kattayken aşırı yük nedeniyle ortadan kırılıp ikiye ayrıldı. Platformun üzerinde bulunan amca çocukları Emrah Akbay ve Nedim Akbay’ın, beton zemine düştü. İş arkadaşlarının ihbarı ile olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, 2 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi.
Ankara’da inşaat halindeki binada sıva yapmak için kurulan platformun kırılması sonucu 12’nci kattan düşerek hayatını kaybeden işçilerin cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından aileleri tarafından teslim alındı.
Emrah Akbay için Elmadağ’daki Tokluoğlu Camisi’nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye ailesi ve yakınları katıldı. Akbay’ın cenazesi namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
4 ay önce Ankara’ya gelmiş
Emrah Akbay’ın kuzeni Nedim Akbay’ın, çalışmak için 4 ay önce memleketi Ağrı’dan Ankara’ya yanına geldiği belirtildi. Nedim Akbay’ın cenazesinin de yarın memleketi Ağrı’nın Patnos ilçesinde defnedileceği bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor
Ankara’da yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıkları
Ankara iş sağlığı ve güvenliği verilerine göre; 2013’den bu yana 347.023 iş kazası, 1.367 iş cinayeti yaşanmış, 395 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.
2024 yılında iş kazası geçiren kişi sayısı 50.342 ile tüm zamanların REKORU kırılmış, 2024 yılında kayıp gün sayısı ise 300.467 olarak kayıtlara girmiştir. Bununla birlikte 2024 yılında 4′ ü kadın 147 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiştir. Yine 2024 yılında 28 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.
Ankara, 2024 yılında 50.342 iş kazası ile tüm zamanların, iş kazası rekorunu kırmıştır.