Kişisel Koruyucu Donanımları Nasıl Seçmeliyiz? sorusu üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Konuyla ilgili NİG ekibi olarak kapsamlı bir çalışma hazırladık. Kişisel Koruyucu Donanımları Nasıl Seçmeliyiz? Kişisel Koruyucu Donanımların (KKD) etkin kullanımı için gerçek ihtiyaçların belirlenmesi, bu ihtiyaca uygun kişisel koruyucuların doğru seçimi, …
Kulak koruyucular ne zaman kullanılır? 85 dB’in üzerindeki gürültü seviyelerine maruz kalınması halinde kullanılmalıdır. Kulak Koruyucular Ne Zaman Kullanılır? Kulak koruyucularının sessiz ortamda takılıp, sessiz ortamda çıkarılması çok önemlidir. Çünkü kulak koruyucularının gürültülü ortamda çok kısa bir süre ile takılıp çıkarılmasının …
Kulak Tıkaçları Nasıl Seçilir? Kulak tıkaçlarını seçerken aşağıdaki kriterleri dikkate almak gürültüye bağlı işitme kaybını önlemek açısından elzemdir. Kulak Koruyucular Ne Zaman Kullanılır? 85 dB’in üzerindeki gürültü seviyelerine maruz kalınması halinde işitme koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır. Kulak koruyucularının sessiz ortamda takılıp, …
Kulak koruyucu çeşitleri, manşonlu kulaklık ve kulak tıkacı olarak ikiye ayrılabilir. Gürültü maruziyetinden kaynaklanan risklerden kaçınılamıyorsa veya başka yöntemlerle önlenemiyorsa, çalışanlara kulak koruyucusu temin edilmelidir. Eğer günlük gürültü maruziyeti (8 saate normalize edilmiş) en düşük maruziyet eylem değerini aşan bir …
Kulak Koruyucu Seçimi standartlar çerçevesinde yapılırsa, çalışanların gürültü maruziyeti minimuma indirilebilir. Gürültü maruziyeti en yüksek maruziyet eylem değerine eşit veya aşıyorsa; çalışanlar, kulak koruyucuları kullanmalıdır. İş istasyonunda, kişisel gürültü ölçüm değeri 83 dB(A)’dır, ve en düşük maruziyet eylem değeri 80 …
Barete Takılan Kulaklık Nasıl Seçilir? Unutulmaması gereken, gürültüye bağlı işitme kaybı zor fark edilir, kalıcıdır ve tedavisi mümkün değildir NİG ekibi olarak barete takılan kulaklık seçiminde TAVSİYEMİZ, çalışma ortamı 100 dB ve üzeri olan bölgelerde SNR değeri 28-30 dB ve …
Madencilik Sektöründe Kişisel Koruyucu Donanımlar’ın doğru seçimi ve etkin kullanımı ancak çalışanın, çalışma ortamının ve işin değerlendirmesi ile tespit edilebilir Madencilik Sektöründe Kişisel Koruyucu Donanımlar Kişisel koruyucu donanım kullanımı iş sağlığı ve güvenliği açısından tespit edilen veya öngörülen risklerle mücadelede …
Kulak Koruyucuların Seçimi ve Nitelikleri; Gürültü maruziyetinden kaynaklanan risklerden kaçınılamıyorsa veya başka yöntemlerle önlenemiyorsa, çalışanlara kulak koruyucusu temin edilmelidir. Eğer günlük gürültü maruziyeti (8 saate normalize edilmiş) en düşük maruziyet eylem değerini aşan bir iş istasyonunda (çalışma yeri) ise, işveren …
Kişisel Koruyucu Donanımların Seçimi Kişisel Koruyucu Donanımların Seçimi, amaçlanan doğrultuda kullanımı sırasında karşılaşılan tüm risklere karşı yeterli koruma sağlamalı, kullanıcıyı mümkün olan en yüksek düzeyde koruyacak şekilde tasarlanmalıdır. KKD’ler; çalışma ortamındaki tehlikelerin kaynağında kontrol altına alınmaya çalışılması ve diğer toplu …