Neden İş Güvenliği Logo
İş Sağlığı ve Güvenliği
Tamircin Burada

Kişisel Koruyucu Donanım

Kişisel Koruyucu Donanım, mevzuatımızda belirlenen risklerin toplu koruma tedbirleriyle önlenemediği veya alınan teknik önlemlere rağmen istenilen düzeye indirilemediği hâllerde kullanılır. Tedbirler hiyerarşisinin son halkası kişisel koruyucu donanım olmakla birlikte bu kişisel koruyucu donanımların diğer tedbirlere göre daha önemsiz olduğu anlamına gelmez.

İş Güvenliği ve Modern Çağın Gereksinimi: Kaliteli İş Ayakkabılarının Önemi

Modern çalışma hayatı, birçok risk ve tehlikeyi beraberinde getirmektedir. Bu risklerin başında iş kazaları gelir ve bu kazaların…

Kişisel Koruyucu Donanım ürünleri hakkında doğru bilinen yanlışlar

Kişisel Koruyucu Donanım ürünleri kullanılmasına rağmen bir çok iş kazalarının ve ciddi yaralanmaların yaşandığını görüyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda…

KKD Nasıl Seçilir?

KKD  (Kişisel Koruyucu Donanımların ) etkin kullanımı için gerçek ihtiyaçların belirlenmesi, bu ihtiyaca uygun kişisel koruyucuların doğru seçimi,…

Güvensiz KKD Ürünleri Nelerdir?

Mevzuatımızda belirlenen risklerin toplu koruma tedbirleriyle önlenemediği veya alınan teknik önlemlere rağmen istenilen düzeye indirilemediği hâllerde kişisel koruyucu…

Yarım Yüz Maskesi Nasıl Seçilir?

Yarım Yüz Maskesi çalışma şartlarına göre gazlı, tozlu, kimyasal madde buharı bulunan ortamlarda çalışan personelin korunması için kullanılacak…

Çapak Gözlüğü Nasıl Seçilir?

Çapak Gözlüğü,  darbe, toz, toprak, katı parçacıklar, metal parçacıklar, kum vb. maddelerin göze zarar verebilecek ortamlardan korunmasını sağlamak…

Kulak Koruyucuların Seçimi ve Nitelikleri

Kulak koruyucuların seçiminde gürültü maruziyetinden kaynaklanan riskler göz önünde bulundurulmalı ve uygun kulak koruyucu kullanılmalıdır. Çünkü kulakta meydana…

Ventilsiz Toz Maskesi Nasıl Seçilir?

Ventilsiz Toz Maskesi yanlış seçilirse ciddi sağlık risklerine ve hastalıklara sebep olabilir. Uygun solunum seçiminde NKF (nominal koruma…

Tam Yüz Maskesi Nasıl Seçilir?

Tam Yüz Maskesi, gazlı, tozlu ve kimyasal madde buharlarının bulunduğu ortamlarda çalışacak personelin sağlığını korumak için kullanılacak, ortama…

Kişisel Koruyucu Donanımların Seçimi

Kişisel Koruyucu Donanımların Seçimi, amaçlanan doğrultuda kullanımı sırasında karşılaşılan tüm risklere karşı yeterli koruma sağlamalı, kullanıcıyı mümkün olan…

Kulak Koruyucular Ne Zaman Kullanılır?

Kulak koruyucular 85 dB’in üzerindeki gürültü seviyelerine maruz kalınması halinde kullanılmalıdır. Kulak koruyucularının sessiz ortamda takılıp, sessiz ortamda…

Göz Koruyucular Genel Bilgilendirme

Göz Koruyucular Genel Bilgilendirme KKD grubunun belkide en hayati gruplarından birisidir. Eğer uygun göz ve yüz koruyucu kullanılmazsa…

Baş Koruyucular Genel Bilgilendirme

Baş Koruyucular Genel Bilgilendirme ile kafa koruyucuların seçimi, kullanımı ve bakımı ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. (daha&helliip;)

Kişisel Koruyucu Donanımların Kullanılması

Kişisel koruyucu donanımların kullanılması (KKD); iş yerindeki risklerin önlenmesinin veya yeterli derecede azaltılmasının, teknik tedbirlere dayalı toplu korunma…

El Kol Koruyucular Genel Bilgilendirme

El Kol Koruyucular Genel Bilgilendirme ile risk değerlendirmesi sonucu el ve kol için yaralanma potansiyeli mühendislik ve iş…

Kişisel Koruyucu Donanımlarda Güvenli Ürün Nasıl Bulunur?

Kişisel Koruyucu Donanımlarda Güvenli Ürün Nasıl Bulunur? Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği’ne uygun olmayan ürünün güvenliği şüphelidir. Ambalajının yırtık…

Ayak Koruyucular Genel Bilgilendirme

Ayak Koruyucular Genel Bilgilendirme, düşme, delinme, kayma gibi nedenlerle meydana gelebilecek ayak veya bacak yaralanmalarından uygun özellikte ayakkabı…

Güvenli KKD Uygulaması Başladı

Güvenli KKD, Türkiye ve Dünya’nın ilk ve tek risk analiz yöntemli, akıllı robot uygulamalı, teklif & ihale modüllü …
Araç çubuğuna atla