DENİZLİ’nin Acıpayam ilçesinde, krom madenindeki göçükte 25 saat sonra yaralı kurtarılan 2 işçiden Hüseyin Turan (41), tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti.
Krom madeninde göçük
Karaismailler Mahallesi yakınlarında bulunan krom madeni ocağında 12 Eylül günü saat 15.00 sıralarında göçük oldu. Göçükte işçiler Hüseyin Turan ve Ömer Duran (40) mahsur kaldı. İhbar üzerine arama kurtarma ekipleri ve maden işçileri bölgeye sevk edildi. Hem göz hem de sesli temas sağlanan işçilerin kurtarılması için AFAD, UMKE, jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra madencilerin katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Güçlükle yürütülen kurtarma çalışmaları sonucunda 2 işçi, 25 saat sonra maden ocağından çıkarıldı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan işçilerden Hüseyin Turan, bugün hayatını kaybetti. Turan’ın böbrek yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Diğer işçi Ömer Duran’ın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Denizli’de yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıkları
Denizli iş sağlığı ve güvenliği verilerine göre; 2013’den bu yana 85.812 iş kazası, 241 iş cinayeti yaşanmış, 14 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.
2024 yılında iş kazası geçiren kişi sayısı 10.378 ile tüm zamanların REKORU kırılmış, 2024 yılında kayıp gün sayısı ise 94.523 olarak kayıtlara girmiştir. Bununla birlikte 2024 yılında 2′ si kadın 22 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiştir. Yine 2024 yılında 3 kişiye meslek hastalığı tanısı konmuştur.
Denizli, 2024 yılında 10.378 iş kazası ile tüm zamanların, iş kazası rekorunu kırmıştır.