Neden İş Güvenliği Logo
İş Sağlığı ve Güvenliği

İSG Eğitimi: Silika Tozları ve Korunma

İSG Eğitimi: Silika Tozları ve Korunma
Tamircin Burada

Silika tozları dünyada en yaygın olarak bilinen minerallerdendir . Silika tozu mineral yapıda bir tozdur. Maden işletmeleri, taş ocakları ve bunları işleyen çimento ve kireç sanayi, porselen ve seramik sanayi, cam sanayi, kuvars madenciliği ve değirmenleri, demir ve çelik döküm sanayi, temizleme ve aşındırma işlerinin yapıldığı işyerlerinde kristal yapıdaki solunabilir silika tozu ile karşılaşılabilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinde bu böümdeki konumuz Silika Tozları ve Korunma Yolları hakkında olacaktır.  On-line sınava girmeden önce aşağıdaki eğitimi tamamlamanızı öneriyoruz. Amacımız İSG kültürünü siz değerli kullanıcılarımıza hissettirmek.  Kazasız günler temennisiyle…

Eğitim Süresi : 10 Dk.
Sınav Süresi : 10 Dk.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Silika Tozları ve Korunma Önlemleri Eğitim Konuları;

  1. Silika Tozları Tanımı
  2. Silika Tozları Tanıları
  3. Silika Tozlarına Neden Olan İşler
  4. Silika Tozlarından Korunma Yolları
  5. Video ve Görseller

Silika Tozları ve Korunma Yöntemleri

 


 

Kapsamlı çalışan eğitimlerine Online İSG Eğitimi uygulamasından ulaşabilirsiniz.

 

Yukarıdaki eğitimi tamamladıktan sonra aşağıdan on-line sınava girerek eğitiminizi pekiştirebilirsiniz. Sınavı bitirdikten sonra BAŞARI LİSTESİNE kaydolmayı unutmayınız.

 


Bu süreli bir testtir. Soru başına 30 saniye verilir. Hazırsanız başlayalım!

30
0%

Solunduğunda, ağız yoluyla alındığında, deriye nüfuz ettiğinde kanser oluşumuna neden olan veya kanser oluşumunu hızlandıran maddelerdir. Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Tozların Maruziyet Sınır Değerleri
Doğru! Yanlış!

Aşağıdakilerden hangisi en ağır meslek hastalıkları arasında gösterilebilir

Silika Tozunun İnsan Sağlığı Üzerinde Etkileri
Doğru! Yanlış!

Aşağıdakilerden hangisi solunum yoluyla akciğerlere giren tozların verdiği zarar derecesini belirleyen bir faktör değildir?

Tozlardan Kaynaklanan Mesleki Akciğer Hastalıkları
Doğru! Yanlış!

Aşağıdaki hangi işlerde silika tozu bulunmaz?

Tozların Neden Olduğu Hastalıklar
Doğru! Yanlış!

Aşağıdakilerden hangisi silikozun önlenmesi için alınacak tedbirlerden birisi değildir?

İSG Eğitimi: Silika Tozları ve Korunma 1
Doğru! Yanlış!

Silika Tozları Eğitimi

İSG Eğitimi: Silika Tozları ve Korunma 2

SÜPERSİNİZ

Süpersiniz

Sonuçlarınızı paylaşın:


Neden İş Güvenliği

Yapılan analizlerde dünyada son yıllarda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gözlemlenen olumlu gelişmeler neticesinde iş kazalarında ve iş cinayetlerinde hissedilir azalmalar yaşanırken, maalesef ülkemizde iş kazaları/iş cinayetleri artmaktadır. Ekonomik boyutu ile incelendiğinde ise, çalışanın iş yaparken aklının sadece işte olması gerekirken, asgari ücretle geçinmeye çalışan arkadaşlardan ne kadar verim alınabilir ki?

OSGB Hizmetleri

Ülkemizde yaşanan ve giderek artan iş kazaları, iş cinayetleri ne yazık ki bu konudaki ilgisizliği, insana verilen önemin yok denilecek kadar az; çağdaş çalışma ve yaşam koşullarına ulaşmak için daha çok uzun yıllara ihtiyacımızın olduğunu aşağıdaki analizleri incelediğimizde ortaya koyduğu aşikardır.

Bir güvenlik açığının ölçülebilen en büyük maliyeti, sadece çalışan olmaz. Kaybedilmiş bir beden veya zihinsel rehabilitasyon yılları, çalışanı tamamen yeni bir yaşam tarzına zorlayabilir. Bu tür olaylara nasıl fiyat koyacağımızı tanımlamak gerçekten zor olsa gerek. Görevlerini yerine getirirken yaşamını yitiren ya da  uzun soluklu yaralanmalar da kuşkusuz ekonomik olarak ölçülebildiğimizin ötesindedir. Yaşamını yitiren kişinin yanı sıra aile ve iş arkadaşları  da diğer paydaşlardır.

Bu kazalar aynı zamanda şirketleri de etkilemektedir. İş kazası geçiren bir çalışan kayıp adam/saat anlamına gelmektedir. O nedenle bir şirket için bakıldığında giderler yalnızca verimlilik kaybı olarak ölçülmez, aynı zamanda kayıp iş gücü ve artan sigorta maliyetleri de etkilidir.

Şirketler için bir diğer önemli kayıp ise, iş kazalarının çokluğu nedeniyle oluşacak olan motivasyon bozukluğudur. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmezlerse iş moralleri azalır ve çalışma istekleri düşecektir. Bu da işveren için olumsuz sonuçların doğmasına sebep olacaktır.

Bu nedenle çalışanlar mümkün olan en iyi işi yapmaya konsantre olabilmek için işlerini güvenli bir ortamda yapmak isterler. Sorumlu işverenler, güvenli bir işyerinin şirketin ana hattını geliştirdiğini kabul etmelidir. Hangi yönden bakarsanız bakın işi güvenli bir şekilde yürütmenin avantajları çoktur.

İş Sağlığı ve Güvenliğinin Amacı :

  1. Çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı ortam sağlamak,
  2. Çalışma şartlarının olumsuz etkilerinden onları korumak,
  3. İş ve işçi arasında mümkün olan en iyi uyumu temin etmek,
  4. İşyerlerindeki rizikoları tamamen ortadan kaldırmak veya zararları en aza indirgemek,
  5. Oluşabilecek maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak,
  6. Çalışma verimini arttırmak.
OSGB Web Tasarımları

İlgili Yayınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla