İçindekiler
Ağır Sanayide İş Güvenliği
Madencilik ve ağır sanayi sürekli denetimi gerektiren en riskli iş kollarından birisidir. Bu nedenle iş kazaları diğer sektörlere kıyasla daha ağır ve sayıca daha fazladır. Özellikle demir çelik sektörü, metal cevheri madenciliği, yeraltı kömür madenciliği gibi zor çalışma koşullarının neden olduğu kazalar, son yıllarda azalma eğilimi göstermesine karşın, ihmal edilemeyecek kadar önem taşımaktadır.
Veriler
2017 yılı verilerine göre, söz konusu faaliyet gruplarındaki 6.800 işyerinde toplam olarak 150.000 kişi çalışmaktadır. Bu sektörlerde meydan gelen iş kazası sayısı 10.000’in üzerindedir. Bunlardan sürekli iş görmez sayısı 150, ölüm sayısı 50’yi geçmiştir.
Görüldüğü gibi, ülkemiz madencilik sektöründe iş kazaları ve meslek hastalıkları büyük can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Yukarıda çizilen kara tablonun biran önce ortadan kaldırılabilmesi, kazaların minimuma indirilmesi için gerekli önlemler ivedilikle alınmalı, çalışanlar bilgilendirilmeli, işverenler ve iş güvenliği uzmanı arkadaşlar sorumluluklarını ve görevlerini layıkıyla yerine getirmelidir.
Ağır Sanayi Kazalarına Dair 5 Örnek Video
Aşağıdaki videoda derlenen 5 büyük sıcak metal kazalarını izleyeceksiniz.
İş Güvenliği Uzmanı arkadaşların verecekleri eğitimlerde bu bölümdeki videoları, tüm çalışanlara izletmelerini tavsiye ederiz.
Yazının ve videonun tüm hakları www.nedenisguvenligi.com‘a aittir. Telif hakları kanunu gereğince kopyalanamaz ve/veya farklı bir yerde kullanılamaz. Ancak alıntı yapıldığında link ve adres verilmek zorundadır.
Abone Ol
Haberin Olsun
NİG-e Abone Olun, son yayınlar önce size gelsin.
Abone olduğunuz için teşekkürler
Bir şeyler ters gitti.
Videolardan da izlendiği üzere, madencilik ve demir çelik sektörünün özelliği dikkate alınarak kapsamlı bir risk haritası beirlenmeli ve denetimler buna göre yapılmalıdır. Demir Çelik sektöründe ileri ülkelerdeki teknolojik gelişmeler yakından izlenmeli, özellikle iş güvenliğini artırmaya yönelik erken uyarı ve haberleşme sistemleri ile kişisel koruyucu donanımların kullanılmasına büyük önem verilmelidir.
İzlediğim kadarıyla tüm videolarda iş güvenliği konusunda geri olan sadece biz değiliz. Gerekli önlemler alınmış olsa idi bu şekilde bir kazanın meydana gelme olasılığı minimuna inebilirdi. Örnek olması açısından güzel. Paylaşılması gereken bir video.