Neden İş Güvenliği Logo
İş Sağlığı ve Güvenliği

İSG-KATİP nedir ?

İSG-KATİP nedir ?

İSG-KATİP; İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili iş ve işlemlerin Genel Müdürlükçe kayıt, takip ve izlenmesi amacıyla kullanılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programını ifade eder.

İSG-KATİP

İsg Katip Sisteminde Neler Yapılır ?

İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri içinde yer alan tüm kişi, kurum ve kuruluşlar isg katip sisteminde kendine yer bulur. Her OSGB, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı veya uzman adayı, sistemde tanımlanır.


İşyeri Sağlık Ve Güvenlik Birimi


Sistemde tanımlı olan kurum, kuruluş ve isg profesyonellerinin eğitim ve staj süreçlerinin takibi de isg-katip üzerinden yapılabilir.

İSG hizmeti için iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmeleri de isg katip sistemi üzerinden yapılır.

OSGB ve İSG profesyonellerinin verdiği hizmetlerin takibi, sözleşme sürelerinin yeterliliği, mevzuat değişiklikleri veya il il osgb bilgileri de sistemde bulunabilir.

İSG KÂTİP Atamaları

İsg Katip atamaları sistem içerisinde ikiye ayrılır, bunlar;

Yeni İçe Görevlendirme: OSGB’lerin kendi bünyesinde çalıştırdıkları İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personellerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İsg Katip sisteminden kurum içine atama işlemine denir.

Yeni Dışa Görevlendirme: OSGB’lerde içe görevlendirilmesi olan İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personellerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İsg Katip sistemi üzerinden hizmet alan işyeri siciline atama işlemine denir


İşyeri Hekimi Kimdir


İSG KATİP SİSTEMİNDE ONAY İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI – İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ adresini açıyoruz, önümüze gelen ekranın üst sekmelerinde İSG-KATİP Giriş butonuna tıklıyoruz, çıkan sayfada firmanın E-Bildirge kullanıcısı kim ise onun T.C. Kimlik Numarası ve E-Devlet şifresini ilgili bölümlere yazıp sisteme giriş diyoruz, karşınıza çıkan Giriş-Vazgeç butonlarından Giriş olana tıklıyoruz, karşınıza çıkan ekranda onay yapacağınız sicilinizi seçip Sisteme Giriş butonuna tıklıyoruz, bu aşamada sol bölümde ki sekmelerin altında Hizmet Alan İşyeri Modülü butonuna tıklıyoruz, altında açılan sekmelerde sözleşmeler bölümüne tıklıyoruz.

Açılan ekranda onay bekleyen atamaları göreceksiniz burada onay bekleyen atamaya bir kere tıklayıp üst sekmesinde açılan Onay butonuna tıklıyoruz gelen ekranda hiçbir düzenleme yapmadan Kaydet diyerek bir sonraki gelen uyarıda tamam diyoruz. Onay bekleyen bölümü onaylandı olarak göreceksiniz, eğer bir başka onay bekleyen atama var ise onun üstüne de bir kere tıklayıp aynı işlemi yapıyoruz.

ÖNEMLİ: Eğer sicilinizi yeni açtıysanız ve sicil seçme bölümünde onay işlemlerinin yapılması gereken sicil listede gözükmüyor ise E-Bildirge Kullanıcısını Güncelle butonuna tıklıyoruz, 3 iş günü içerisinde güncellenip listenize siciliniz düşecektir, listeye düştükten sonra üstte ki adımları izleyerek onay işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


Pnömokonyoza Bağlı Hastalıklar


OSGB Hizmetleri

İlgili Yayınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araç çubuğuna atla