Neden İş Güvenliği Logo
İş Sağlığı ve Güvenliği

Güvenli KKD

Kişisel Koruyucu Donanım ürünleri hakkında doğru bilinen yanlışlar

KKD ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINA DAİR YANLIŞ OLAN EFSANELER

Daha Fazla Oku

KKD Nasıl Seçilir?

KKD  (Kişisel Koruyucu Donanımların ) etkin kullanımı için gerçek ihtiyaçların belirlenmesi, bu ihtiyaca uygun kişisel koruyucuların doğru seçimi, kullanıcıların onayının alınması, etkin kullanım için eğitim verilmesi ve denetim gibi bir dizi işlemi gerektiren önemli bir konudur.

Daha Fazla Oku

Güvensiz KKD Ürünleri Nelerdir?

Mevzuatımızda belirlenen risklerin toplu koruma tedbirleriyle önlenemediği veya alınan teknik önlemlere rağmen istenilen düzeye indirilemediği hâllerde kişisel koruyucu donanımlar kullanılmalıdır.

Daha Fazla Oku

Ventilsiz Toz Maskesi Nasıl Seçilir?

Ventilsiz Toz Maskesi yanlış seçilirse ciddi sağlık risklerine ve hastalıklara sebep olabilir. Uygun solunum seçiminde NKF (nominal koruma faktörü) ile AKF (atanmış koruma faktörü) önemlidir.

Daha Fazla Oku

Kişisel Koruyucu Donanımlarda Güvenli Ürün Nasıl Bulunur?

Kişisel Koruyucu Donanımlarda Güvenli Ürün Nasıl Bulunur? Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği’ne uygun olmayan ürünün güvenliği şüphelidir. Ambalajının yırtık ve özensiz olup olmadığına dikkat edilmelidir

Daha Fazla Oku
Please wait...

Hakkımda

Güvenli KKD

KKD Uzmanı

Güvenli KKD Türkiye ve Dünya’nın ilk ve tek risk analiz yöntemli, akıllı robot uygulamalı, teklif & ihale modüllü KKD Pazaryeri uygulamasıdır.

İş güvenliği ve KKD uzmanları olarak bizler, kişisel koruyucu donanımların seçiminin çoğu zaman yanlış yapıldığını, amacına uygun kullanılmadığına şahit oluyoruz. KKD’lerin kullanılmasına rağmen bir çok iş kazalarının ve ciddi yaralanmaların yaşandığını görüyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda da ağıdaki 3 kriterin genel olarak çok sık yaşandığını biliyoruz. Bunlar;

  1. Kullanılan ya da satın alınan Kişisel Koruyucu Donanımların koruma kapasitesi aşılmış olabiliyor.
  2. Yanlış malzeme seçimi yapılmış olabiliyor.
  3. Koruyucular kullanıcı tarafından hatalı kullanılmış olabiliyor.

İşte bu bilinçten hareketle, Güvenli KKD platformunda KKD uzmanları ücretsiz olarak işverenlere ve kullanıcılara hizmet sağlayacak.

Medya

Arkadaşlar

Araç çubuğuna atla